četvrtak, 14. svibnja 2009.

Projekt - "Porečko rodilište"


Jedan od programa liste Ladonja Poreč je i pokretanje porečkog rodilišta. Kao osnov za takav program ističe se broj novorođene djece u Poreču i okolnim općinama, broj stanovnika i činjenica da je Poreč imao rodilište u ranijim razdobljima kada nije bio toliko razvijen.

Prema realnim procjenama, Poreč godišnje bilježi 200 novorođene djece, a ako se tome pridodaju i okolne općine - Vrsar, Funtana, Kaštelir - Labinci, Tar- Vabriga, Višnjan, Vižinada, taj se broj može popesti i do 500 novorođene djece godišnje. To znači da se gotovo svaki radni dan na području šire okolice poreštine rađa dvoje djece. Dakle, otvaranje porečkog rodilišta potpuno je opravdano.

Porečko rodilište mogli bi koristiti i stanovnici sjevernih istarskih gradova - Novigrada, Umaga, Buja, sa okolnim općinama. Osim podizanja kvalitete života, porečko rodilište svakako bi generiralo nova, kvalitetna radna mjesta, budući je Poreč oduvijek bio grad u kojemu su stasali izvrsni liječnici.
Vizija porečkog rodilišta: Zaokruživanje kompletnog biološkog života u Poreču: rađanje - obrazovanje - poslovno usavršavanje - umirovljenje
Misija Porečkog rodilišta: otvaranje novih kvalitetetnih radnih mjesta; zadržavanje kvalitetne obrazovane radne snage u gradu
Cilj porečkog rodilišta: podizanje ukupne kvalitete života u Poreču

Nema komentara:

Objavi komentar