ponedjeljak, 4. svibnja 2009.

Projekt "Akademija turizma"

Jedna od karakteristika turističke industrije u cjelokupnoj državi je pad interesa za školovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te konstanta, ako ne i stagnacija u kvaliteti turističke usluge. Jedan od programa liste Ladonja Poreč je i pokretanje Akademije turizma, o čijem je pokretaju već održano nekoliko okruglih stolova u toku 2008. i 2009. godine.

Osnovni fokus rada Akademije turizma bio di dodatno školovanje, edukacija i obrazovanje djelatnika u turizmu, odnosno završenih ali i priučenih konobara, kuhara, barmena, i svih djelatnika koji rade neposredno sa posjetiteljima.

Način rada Akademije temeljio bi se na suradnji sa svim obrazovnim ustanovama i na objedinjavanju svih postojećih edukacijskih programa (privatnih i javnih), ali i na pokretanju novih obrazovnih i edukacijskih modela. Obzirom da bi se pokretanjem Akademije turizma uspostavio model obrazovanja i nakon završetka formalnog srednjoškolskog obrazvanja, to bi moglo pozitivno djelovati na povećanje interesa za školovanjem mladih za djelatnosti u turizmu.

Vizija Akademije turizma: -Pozicioniranje Poreča kao centra vrhunske edukacije i
obrazovanja djelatnika u turizmu na razini županije
Misija Akademije turizma: -Stalno obrazovanje i usavršavanje svih zaposlenika u turizmu
-Povećanje interesa za školovanjem za djelatnosti u turizmu
Cilj Akademije turizma: -Objedinjavanje svih obrazovnih programa u Poreču i županiji,
-Iskorištavanje porečke zime -"turističkog praznog hoda" za
usavršavanje djelatnika u turizmu
-Korisno premošćivanje porečke zime

Nema komentara:

Objavi komentar